Auton ilmastoinnin toimivuus ja ilmastointihuollon tärkeys

Jos ilmastointi tuntuu vielä toimivan, se kannattaa kuitenkin huollattaa – vähintään kerran kahdessa vuodessa.

Ai miksikö?

No siksi, että jos ilmastointia ei huolleta säännöllisesti ja se ei enää lähde toimimaan, edessä on ilmastointihuollon sijaan ilmastoinnin vianetsintä + korjaus + ilmastointihuolto. Ja tämä kombo on sitten selvästi kalliimpi projekti.

Ennakoiva huollattaminen tulee jälleen kerran tässäkin tapauksessa selvästi halvemmaksi kuin tuurilla eteenpäin meneminen ja korjausta vaativien vikojen odottaminen 😉

Harmi kyllä ilmastointihuoltoa ei ole yleensä otettu mukaan autojen normaaliin huolto-ohjelmiin eli sen huolehtiminen jää omistajan vastuulle. 

Olemme huomanneet, että tämä jää monelta unohduksiin ja sitten ilmastointia täytyy korjauttaa kuntoon kalliimmalla, kun se lakkaa toimimasta kokonaan. 

Mistä voi tarkistaa milloin ilmastointi on viimeksi huollettu? 

Tässä on paljon eroja, joissain paikoissa laitetaan konehuoneeseen tarra, johon on merkitty huollon ajankohta. Kannattaa myös tarkistaa löytyykö huoltokirjasta (mikäli sellainen löytyy) merkintää tai kuittia edellisestä huollosta. Mikäli mistään edellä mainitusta et löydä tietoa, on tällöin mahdotonta tietää milloin huolto on suoritettu, sillä myöskään sähköisestä huoltokirjasta tätä tietoa ei löydy.

Mikäli et muista etkä löydä tietoa milloin ilmastointihuolto on suoritettu, on suositeltavaa huoltaa ilmastointi heti. VINKKI säilytä jatkossa ilmastointihuollon kuitti esim. hanskalokerossa tai huoltokirjan välissä.

Kaikilla meidän toimipisteillä onnistuu ilmastointihuollot molemmilla kylmäaineilla, valitse lähin toimipiste ja varaa aika huoltoon täältä.

Ilmastointihuollon lisäksi autossa on toinenkin ilmanlaatuun merkittävästi vaikuttava asia, mikä korostuu etenkin nyt keväällä, kun ilmassa on paljon katu- ja siitepölyä. 

Nyt on nimittäin oiva aika vaihtaa autoon uusi raitisilmasuodatin, lue täältä miksi juuri nyt on paras ajankohta raitisilmasuodattimen vaihdolle sekä mistä tiedät, onko suodattimen vaihto ajankohtainen nyt. 

Tutustu kanta-asiakkuuden huippuetuihin!