Onko autossasi hankala hengittää? 

+ tiesitkö, että autosi voisi parhaimmillaan olla jopa pakopaikka kevään siitepölyiltä?

Nyt on oiva aika vaihtaa autoon uusi raitisilmasuodatin. 

Miksi juuri nyt?

Ensinnäkin raitisilmasuodattimen suositeltu vaihtoväli on vuosi ja tätä kannattaa ehdottomasti noudattaa, paras aika vaihtaa raitisilmasuodatin uuteen on ehdottomasti keväällä.

Ai miksikö?

Meillä täällä Suomessa vuodenaikojen raju vaihtelu vaikuttaa raitisilmasuodattimeen todella paljon.

Keväällä ja kesällä sinne kertyy paljon pölyä ja siitepölyä ja syksyllä taas lehtiä ja muuta roskaa. Ja talvikaudella puolestaan suodatin saa paljon kosteutta lämpötilojen vaihdellessa nollan molemmin puolin.

Talven jälkeen raitisilmasuodattimessa on siis paljon kosteutta keräävää pitkään siellä muhinutta likaa. Tämä on otollinen alusta erilaisille kasvustoille. Ja kertynyt lika heikentää luonnollisesti samalla ilman kiertoa.

Auton huono sisäilman laatu saattaa olla jopa turvallisuusriski. Pitkiä matkoja ajaessa nimittäin vireystilaa on hankala pitää hyvänä, jos raitisilmasuodatin on tukossa kaikenlaisesta liasta ja pahimmillaan jopa täynnä mikrobikasvustoa.

Jos autosi ilma tuntuu tunkkaiselta ja tekisi mieli avata ikkuna aina kun mahdollista, on hyvin todennäköisesti korkea aika vaihtaa uusi raitisilmasuodatin.

Renkaiden vaihdon aika on kätevä muistutus tarkastella kriittisesti myös auton sisäilman laatua. Jos se jättää toivomisen varaa, suosittelemme lämpimästi suodattimen vaihtoa, vaikka se ei olisikaan vielä huolto-ohjelman mukaan ajankohtaista.

Vinkki: Jos auton sisäilma tuntuu tosi tunkkaiselta, voit pyytää meitä tekemään huollon yhteydessä myös ilmastointikanavien desinfioinnin niin kutsutun desinfiointipommin avulla. Tämä maksaa vain pari kymppiä, mutta sen avulla saadaan kaikki ei-toivotut kasvustot eliminoitua auton ilmastointikanavista.

Laitetaanko sun auton sisäilma kuntoon? Valitse lähin toimipisteesi täältä ja varaa aika huoltoon!

Voisiko autosi olla myös pakopaikka jopa kevään siitepölyiltä?

Kevään alku on ollut tänä vuonna todella hidas, joten se tulee puskemaan läpi nyt todella nopeasti, kun ilmat viimein lämpenevät.

Siitepölykaudesta tuleekin tämän vuoksi luultavasti hyvin hankala allergikoille – ja ehkä muillekin.

Auto voisi olla allergikon pakopaikka, joka pitää oireet loitolla työmatkoilla ja muulloinkin matkatessa.

Mutta vain, jos sinulla on hyvälaatuinen ja puhdas raitisilmasuodatin asennettuna. Ja silloin ei kannata tyytyä perinteiseen paperiseen ilmansuodattimeen, vaan ottaa sen sijaan laadukkaampi allergia- tai aktiivihiilisuodatin.

Allergia- tai aktiivihiilisuodattimeen investoiminen kannattaa erityisesti silloin, jos saat selkeitä oireita siitepölykauden aikana.

Ajaessa ei nimittäin ole mukavaa siristellä vetistävillä silmillä tai aivastella samalla, kun yrität pitää huomion ruuhkaisessa liikennevirrassa 😉

Hyvälaatuinen allergia- tai aktiivihiilisuodatin on luonnollisesti normaalia raitisilmasuodatinta kalliimpi, mutta tämä investointi kannattaa ehdottomasti, jos allergiaoireet ovat sinulle jokavuotinen riesa.

Raikkain kevätterveisin,

Mekonomen Jyvässeudun yrittäjät 

Tutustu kanta-asiakkuuden huippuetuihin!