Joulukuun vinkkilista autoilijoille

Tämä alla olevan vinkkilistan avulla vältät suurella todennäköisyydellä ikävät autoyllätykset lomareissulla sekä muutenkin joulunpyhien aikana.

1. Huollata autosi oireet kuntoon ennen joulua

Onko autossasi joku outo ääni ajon aikana? Käynnistyykö auto huonosti? Palaako joku varoitusvalo välillä? Tai onko määräaikaishuollon ajankohta ehtinyt jo mennä ohi?

Jos vastasit johonkin näistä kyllä, nyt on hyvä hetki toimia. Auto kannattaa huollattaa kuntoon ENNEN lomareissua. Jos pidemmässä ajossa reissun päällä joku asia rikkoontuu, se tulee todella paljon kalliimmaksi kuin ennakoiden tehty huolto. Etkä välttämättä edes saa huoltoaikaa ennen kuin vasta lomakauden jälkeen.

Lisävinkki: Muistathan, että meidän kauttamme voit hakea huoltokustannuksiin Mekonomen-rahoitusta ja saat jopa 12kk korotonta maksuaikaa. Jos siis huoltotarvetta on nyt, mutta joulukuu on taloudellisesti tiukka, tätä vaihtoehtoa kannattaa ainakin harkita. Lisää Mekonomen-rahoituksesta voit lukea tämän linkin kautta.

2. Varmista, että auton akku on kunnossa

Joulukuusta näyttää tulevan melko kylmä. Tämä sekä monien ostoskäyntien tuomat lyhyet ajomatkat kylmäkäynnistyksineen kuormittavat akkua paljon.

Jos huomaat, että auto käynnistyy heikommin, muista tarkistaa akkusi kunto. Jos sinulla tulee paljon lyhyitä kaupunkiajoja, akkua kannattaa ladata joskus myös ajojen välillä.

Lisävinkki: Muistathan, että kanta-asiakkaan ilmaisen kuntotarkastuksen yhteydessä testaamme myös akkusi kunnon ilmaiseksi. Jos et ole vielä käynyt kuntotarkastuksessa, nyt on hyvä hetki tehdä niin. Muistathan varauksen yhteydessä mainita, että olet tulossa kanta-asiakkaan ilmaiseen kuntotarkastukseen. Toimipisteidemme nettisivujen linkit löytyvät täältä, josta pääset suoraan varaamaan aikaa!

3. Tarkista ennen lomareissua renkaiden ilmanpaineet

Renkaiden ilmanpaineet voivat laskea monista syistä. Uusimmissa autoissa saattaa olla varoitusvalo, joka kertoo mikäli rengaspaine laskee liikaa. Vanhemmissa autoissa seuranta täytyy tehdä itse ja tämä on hyvä hoitaa säännöllisesti.

Pahimmassa tapauksessa jo aiemmin alhainen rengaspaine voi alentua pitkässä ajossa vielä lisää ja jos rengas pääsee liian tyhjäksi, se voi pahimmassa tapauksessa vaurioitua korjauskelvottomaksi.

Muista siis hoitaa rengaspaineet kuntoon ennen joululomareissua!

4. Testaa valojen ja vilkkujen toimivuus

Vuoden pimein ajanjakso on käsillä eli hyvä näkyvyys voi olla jopa elintärkeää.

Ennen pitkälle reissulle lähtöä muista testata, että kaikki vilkut toimivat normaalisti ja että kaikki jarruvalot ovat kunnossa. Ja jos joku ajovalopolttimo kaipaa vaihtoa, hoida sekin kuntoon ennen lomamatkaa. 

Hyvän näkyvyyden avulla autat takaamaan turvallisen ajomatkan sekä itsellesi että muillekin!

5. Suunnittele ja ennakoi lomamatkan ajojen ajankohta viisaasti

Kiire on lähes jokaisen tuttu joulun alla. Kuitenkin kiire ja joululiikenteen ruuhkat ovat huono – joskus jopa tappavan huono – yhdistelmä.

Yritä siis parhaasi mukaan höllätä erilaisia jouluvalmisteluja niin, että pääset matkaan ilman kiirettä. Jos siis olet menossa jonnekin muualle viettämään joulua.

Varaa vaikka pari ylimääräistä tuntia matkantekoon. Näin voit levollisesti ajaa jonossa, mikäli matkareittisi kulkee helpoiten ruuhkautuvien pääteiden kautta. Samalla voit nauttia vaikka lempimusiikistasi, niin matka sujuu hitaammasta vauhdista huolimatta leppoisasti 🙂

Ja mikäli mahdollista, suunnittele ajosi niin, ettei sinun tarvitse olla tien päällä ruuhkahuippujen aikaan. 

Lopuksi

Ennakointi on mielestämme kaiken a ja o niin auton huollattamisessa kuin jouluun valmistautumisessa. Muista keskittyä oleellisiin asioihin ja karsia pois kaikki turhat asiat kiirettä ja stressiä tuomasta.

PS. Ilmainen kuntotarkastus on mielestämme tärkein kanta-asiakkaan etusi.

Jos et ole vielä hyödyntänyt sitä, kannattaa ehdottomasti tehdä se nyt heti joulukuun alussa. Näin saat hyvän tiedon autosi (sekä myös sen akun!) tämänhetkisestä kunnosta. Jos jotain ongelmia havaitaan, niitä varten ehditään varaamaan korjausaika, jotta ne saadaan kuntoon hyvissä ajoin ennen lomareissuja. 

Toimipisteittemme nettisivujen linkit löytyvät täältä; sivuilta löydät kätevästi yhteystiedot kuntotarkastusajan varaamiseen. Lisäksi Ja muistathan varauksen yhteydessä mainita, että olet tulossa kanta-asiakkaan ilmaiseen kuntotarkastukseen.

HUOM! arvomme uutiskirjeemme tilaajien keskuudesta joulun alla yhden onnekkaan, joka voittaa ilmaisen auton vuosihuollon (arvo 400€).

Arvonta suoritetaan ke 22.12. ja ilmoitamme arvonnan voittajan erillisessä viestissä joulun alla. 

Nyt on siis hyvä hetki liittyä Mekonomen Jyvässeudun kanta-asiakkaaksi, sillä uudetkin kanta-asiakkaat pääsevät vielä arvontaan mukaan. Mukaan pääsee liittymään osoitteessa www.mekonomenjyvasseutu.fi/#kantis.

Turvallista ja mahdollisimman stressitöntä joulukuuta sinulle toivottavat, Joonas, Antti, Pietu, Tomi ja Tatu

Tutustu kanta-asiakkuuden huippuetuihin!